La gestió que hem portat a Muro durant aquesta última legislatura, ha estat basada en la continuació dels objectius i la línia que hem portat durant aquestos últims 15 anys. Objectius que tenen com a centre de qualsevol política a les persones i com a vehicle, les necessitats de les mateixes. Com a base, escoltar sempre a la gent i les necessitats que ens han transmès durant aquestos anys i treballant amb elles. Hem planificat i prioritzat polítiques que milloren la vida real de les persones amb la màxima humilitat i amb amb els valors de l’honestedat, la cooperació, la responsabilitat, la solidaritat, la generositat, la confiança.
- Àrea econòmica. Sempre hem estat en una situació favorable econòmicament, però aquesta legislatura, hem aconseguit ajustar un pressupost autònom totalment, sense preocupar-se i no dependre tant de les ajudes de altres estaments com Diputació o Generalitat.
Sempre hem intentat pressupostar per baix del que anàvem a recaptar. En aquest aspecte, cal ressaltar que sempre hem tancat tots els anys de legislatura en romanent positiu i superàvit. Concretament el 2014 l’hem tancat en romanent de tresoreria de 1.056.155,39€ i un superàvit de 1.170.069,48€.
També hem anat rebaixant l’endeutament de l’Ajuntament. Començarem la legislatura en un 32% i la tancarem en un 19%, pagant als proveïdors en una mitjana de 20 dies. Una gestió econòmica positiva, que ens ha portat a dissenyar projectes importants per a la població.
- Àrea urbanística. Sempre hem tingut clar que cal desenvolupar la nostra població en base al PGOU, sense fer cap requalificació. Escoltant la gent i les necessitats de les mateixes, hem fet a l’inversa, anem a desqualificar terreny industrial (partida de l’Almoroig) a terreny rústic, a petició dels veïns. La humanització de la nostra població és importantíssim per a nosaltres, i per això hem alçat molts carrers de Muro, per canviar les venes del nostre poble (aigua i clavegueram) i eixamplant voreres com els carrers Josep Francès, Avinguda Alcoi…
3. Àrea Mediambiental. Hem eliminant tota la contaminació lumínica de la nostra població, canviant les faroles a llum de baixa intensitat, i també de quasi tots els edificis públics.
Hem elaborat una ordenança municipal d’Edificis Sostenibles, una Etiqueta Edificis
Ecològics per tal d’introduir criteris de sostenibilitat als edificis d’habitatges d’obra nova i gran rehabilitació que es construïsquen a la nostra població.
I continuem en l’elaboració anual de les Jornades per a la Sostenibilitat de Muro, que van per la XI Edició.
4. Àrea de Promoció Econòmica i Turisme. S’han treballat programes i cursos per comerç local de la nostra població, incentivant i ajudant qualsevol iniciativa d’emprenedorisme per part dels mateixos (Fira d’oportunitats, participació en Fires locals com la Fireta de Sant Antoni…)
També s’ha posat de nou en funcionament el Consell Agrari Local. D’aquesta forma hem pretés recuperar l’agricultura a la nostra població, en uns moments on molta gent està de nou enfocant noves eixides de negoci en el sector primari, sempre des del punt de vista de la participació general de tots.
Hem potenciat els nostres recursos naturals i materials amb Rutes pel nostres entorn, potenciant la natura i la història del nostre poble. Però hem anat més enllà, i hem tractat la nostra comarca com a un tot, en el que la gent pot gaudir d’una conurbació més àmplia que no tant sols Muro. Ens creiem i molt allò de la Mancomunitat i el compartir recursos entre les diferents poblacions.
L’àrea de Promoció econòmica i Turisme, la lliguem molt a l’àrea de Cultura i Festes, treballant moltes de les activitats tradicionals de la població en coordinació.
5. Àrea de Cultura i Festes. Està treballant-se des de fa molts anys, amb la participació de les associacions de la nostra població. Creiem que des de la base, des de les nostres associacions, és com es pot crear un producte interior cultural de pes i de qualitat. A Muro es genera molta activitat cultural i des de l’Administració, hem volgut col·laborar i incentivar aquestes iniciatives.
S’han arribat a convenis amb els tres grups teatrals de Muro per a la representació de dos obres a l’any cadascuna de les companyies. Això produeix 6 obres teatrals l’any de producció local. El que comporta un moviment teatral important al poble, i a més un moviment econòmic i social important quant es representen les obres.
Recolzament als Premis per a dolçaina i tabal de La Xafigà de Muro.
Hem creat un premi Internacional de composició de Música per a Banda Vila de Muro
en la seua ja 5à edició, en caràcter bianual
Potenciació de la Festa del Llibre que compleix aquest any la seua 20ena edició.
Arredonint-la amb un projecte anomenat Muro, Pont de Lletres que conjuga la mateixa Festa del Llibre, Dijous Literaris (presentacions literaries), Dissabtes Màgics (contacontes) i animacions lectores per als centres educatius, tot això a la Biblioteca de Muro.
Aquestos tant sols, son alguns dels exemples que portem a terme.
6. Àrea de Serveis Socials. Tenim una mancomunitat, la de Serveis Socials Serra de
Mariola que gestiona els recursos per aquesta àrea. En l’actualitat hem duplicat l’aportació a la mateixa durant aquesta legislatura, degut a que la Generalitat ens ha
reduït les aportacions al nostre municipi.
A Muro tenim un Centre de Dia de malats d’Alzheimer construït per l’Ajuntament de
Muro, que està cedit i que es gestiona mitjançant conveni de col·laboració l’Associació de malalts d’Alzheimer de Muro i Comarca. Un centre que els usuaris paguen un 50%
menys que aquells que gestiona la Generalitat.
També hem incidit en els horts solidaris. Hem posat terrenys i recursos humans i
materials, per a que la gent aturada treballe la terra i aprofiten els recursos propis i el
rendiment de la mateixa. Conreen, molt d’ells aprenen i treuen rendiment en
productes de la terra que serveixen per al seu dia a dia.
7. Àrea d’Informàtica. En aquestos 4 anys hem pegat un pas endavant importantíssim a
Muro en quant a noves tecnologies. Hem passat a treballar en programa lliure d’Office. Hem fet renovació de pàgina web, creació d’una nova i hem implantat un programa de gestió intern per al funcionament diari de l’Ajuntament, que ha esta completat amb la carpeta ciutadana, on totes les persones podran veure en cada moment, en quin estat es troba aquella acció que ha presentat telemàticament al nostre Ajuntament.
8. Àrea Esportiva. Sempre hem entés l’esport com a part fonamental en la vida de les persones, i això ho hem treballat des de la base, educant a la gent més jove.
En aquest aspecte, portem molt anys amb convenis amb els Clubs Esportius per a la Gestió de les Escoles Esportives Municipals. Aquesta col·laboració, ha produït a Muro un gran creixement en quantitat i qualitat de l’esport. Especialment en la base. Ha propiciat un creixement en número de Clubs (20 en l’actualitat) i nombre de xiquets/ets a les Escoles (aproximadament 400), que ha donat un salt qualitatiu a l’esport Murer.
En quant a infraestructures, hem anat adaptant el nostre poliesportiu a les necessitats del moment de l’esport murer, però cal ressaltar que acabarem la legislatura en una nova urbanització de l’exterior del pavelló (voreres i accessos) i un nou cobriment del mateix.
En aquest resum, hem intentat comprimir algunes accions que hem realitzat durant aquestos 4 anys i en definitiva la forma de treballar que hem posat en funcionament durant 16 anys de gestió a la nostra població. Moltes gràcies.
Rafa Climent
Notícies
- Marzà: “148 actuacions per valor de 15,1 milions d’euros en 94 centres...
- Marzà: “Cal fer passos més valents en alguns aspectes de la proposta de...
- Oltra: el Consell del Botànic ha situado a la Comunitat Valenciana a la cabeza...
- Hisenda amplia en un 75% les taules d’atenció ciutadana per a presentar la...
- Oltra: “La nova renda valenciana d’inclusió inclourà un increment del 25%...
- Més noticies
Programa Marc
Eleccions Locals 2015