Governs amb Compromís

I en mig de grans majories monocolors va sortir un govern que era diferent, un quatripartit on no hi havia altra que entendres i on la nostra presència i el nostre COMPROMÍS han significat un canvi positiu per la ciutat. Així que malgrat no ningú donava un duro per nosaltres, BLOC-Iniciativa i en definitiva Compromís ens hem llançat a la difícil tasca de demostrar que si hi ha voluntat, hi ha molta feina per fer.

Amb un programa de govern i acords consensuats hem aconseguit ja no solament congelar l’IBI sinó poder aplicar una rebaixa amb la revisió cadastral sense que els serveis més bàsics del nostre ajuntament es veren minvats. Es més, l’endeutament de Vila-real que superava el 75% s’ha rebaixat en tres anys al 54% a més de ser els primers en demostrar que el #NoDevemNoPaguem era factible quan el deute era il·legítim i així ens ho han reconegut els tribunals.

Vila-real, amb el govern de Compromís en les àrees més crucials, ha demostrat que un altra forma de governar és possible, amb les persones, per les persones, sent els màxims valedors d’allò tan nostre com és el #RescatemPersones en tots els sentits. Des de l’ocupació, promovent el treball i creant eines com ara la primera Aula de Recerca Assistida de Treball (ARA Treball) a més de concedir ajudes diverses a la contractació laboral i a la creació de noves empreses, demostrant així una forta i aposta decidida per els i les joves i sense deixar de tenir presents en les nostres accions a aquelles persones, veïns i veïnes del nostre municipi, que avui en dia necessiten d’un govern decidit que treballe per ells i elles en l’àrea social on hem sigut innovadors amb els nostres programes, augmentant un 44% la despesa social i on s’ha donat cabuda al treball en xarxa amb les diverses entitats socials de la ciutat.

Una màxima #PromesesComplides ens ha dut a fer realitat allò que avançaven al 2011 amb un programa electoral que ha estat clau per a la recuperació de Vila-real: dinamització del comerç (hem tornat el Mercat al centre donant vida a la ciutat i n’hem creat altre per a Productors locals amb productes de la nostra terra, a banda de fomentar la Unió de Comerciants locals), aposta per les persones (plans d’ocupació per a col·lectius en risc i aturats de llarga duració, tallers prelaborals, formació per als joves), demostrant que la cultura no és un luxe, amb el programa Butaca Social que ha fet universal l’accés a la cultura, i tot això sempre fent partícip la ciutadania, fent créixer la participació ciutadana que ha escollit i votat per primera volta els seus pressupostos participatius i fomentant l’associacionisme de joves i dones que com a col·lectius havien estat obviats pel govern del PP.

Una ciutat Vila-real, que ha vist disminuït el nivell de despeses supèrflues, per a centrar-se on tocava; en les persones. Així fórem els primers en assegurar la nutrició dels menors amb amplis programes de beques de menjadors municipals, escoles d’estiu per als menuts (amb menjador inclòs) programes de beques de material infantil i promoció i beques per als bancs de llibres als nostres col·legis i instituts.

Però a més hem estat a l’altura del progressisme i avanç que la ciutat esperava de nosaltres com a Compromís: manteniment de la teleassistència per als majors (malgrat el retall del Ministeri i la negativa de la Diputació a finançar-la), creació de la primera Oficina d’Orientació Afectiu-Sexual per a joves, aules d’estudi nocturn per estudiants, serveis d’assessorament en l’habitatge que medien en casos d’impagament o desnonament, potenciació del nostre Festival Internacional de Teatre al Carrer i l’Espai de Creació d’Arts escèniques de carrer associat, creació de l’escó ciutadà al plenari de la ciutat, foment de l’oci alternatiu entre el jovent, implantació del Gestiona’t, oficina d’assessorament en l’estalvi energètic, etc

En definitiva, Vila-real és exemple clar i net de que el canvi en positiu és possible. Rescatàrem una ciutat sense esperança però amb persones que volien lluitar pel seu futur, i amb elles i per elles hem treballat al llarg d’aquestos tres anys sent avui el màxim valedor de que el canvi ha d’arribar. I per descomptat, el canvi ha d’arribar també de la mà de molts més #GovernsAmbCompromís que com a Vila-real vetlaran per les persones al llarg del País Valencià, amb una identitat pròpia, amb un programa propi i amb un lema per bandera: les persones primer.


Governs amb Compromís

[email protected] / (+34) 963 876 389